Scheurreparatie

Als er een scheur ontstaat in een gemetselde muur, neemt de spanning in het metselwerk af. De Bas Gevelwerken analyseert de situatie en bepaalt de herstelstrategie. Voor de het repareren van scheuren in muren worden een of meerdere roestvast stalen, wokkelvorminge staven gebruikt. Dikte, lengte en eventuele buigvorm worden nauwkeurig bepaald. Deze

wapeningsstaven worden ingebracht in voorgefreesde sleuven in het bestaande voegwerk en vastgezet met een speciale, krimpvrije tweecomponenten mortel. De wokkelvorm van de spouwankers zorgt in combinatie met de krimpvrije mortel voor optimale hechting.

De combinatie van de wapeningsstaven met de tweecomponenten mortel is niet alleen supersterk, maar biedt ook de nodige flexibiliteit om de werking in het metselwerk op te vangen. Ook na herstellen van de muur komt onze vakkennis naar voren. Het dichtmaken van de voegen en het repareren van scheuren in stenen is een nauwkeurige klus. Door onze uitgebreide kleurenkennis en het gebruik van vele pigmentpoeders zijn de herstelplekken nadien vrijwel onzichtbaar. Hiervoor gebruiken wij de restauratiemortel.

Metselwerkherstellen door modelleren.

Wanneer de schade aan metselwerk niet structureel is, kan ook voor het opnieuw modelleren van beschadigde stenen worden gekozen. Hier bij worden kapotte stenen met een in kleur en structuur aangepaste reparatiemortel gerepareerd. Wanneer dit deskundig gebeurt door ervaren vaklieden ontstaat een vrijwel onzichtbare reparatie met een lange levensduur.