Metselwerkrenovatie

Schades aan het metselwerk kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld weersinvloeden, roestende metalen ankers, zetting van het gebouw, funderingsproblemen en kozijnen die het gewicht van het bovenliggend metselwerk niet meer kunnen dragen.

De schades die hierdoor zichtbaar worden zijn scheuren in het metselwerk, afgebroken stenen en stenen die worden weggedrukt door roestvorming.

Reparatiemethoden 

Allereerst moet worden vastgesteld wat de oorzaak is van de schade aan het metselwerk. Deze oorzaak moet worden weggenomen anders zal de schade na verloop van tijd weer terugkomen. Hierna kunnen we ons richten op het herstellen van het metselwerk.
Gescheurde of afgebroken stenen kunnen we of vervangen, of repareren. Bij het vervangen wordt de kapotte steen er zorgvuldig uitgehaald waarna er een nieuwe steen wordt teruggeplaatst.
Bij het repareren of modelleren worden kapotte stenen met een in kleur aangepaste reparatiemortel hersteld.

Scheuren in het metselwerk worden eerst door ons behandeld middels het Total Wall Systeem. Hierbij worden er spiraalvormige RVS ankers in het metselwerk aangebracht zodat er weer een verbinding ontstaat tussen het gescheurde metselwerk. Hierna worden kapotte stenen en voegwerk weer netjes hersteld.

Bij schade aan het metselwerk ontstaan door roestvorming zal eerst het roestige onderdeel blootgelegd moeten worden. Hierna zal het roest verwijderd moeten worden en wordt het onderdeel behandeld met een coating zodat er geen roestvorming meer kan ontstaan. Tot slot zal ook hierbij het metselwerk hersteld worden.