Vochtstralen

Vochtstralen is het onder lage druk reinigen van gevels met een straalmiddel (bijvoorbeeld zand) en water. Bij dit geavanceerde systeem is de druk, het straalmiddel en het water afzonderlijk regelbaar waardoor deze methode toepasbaar is op bijna elke ondergrond. Vooral voor de zwaarder vervuilde gevels is vochtstralen de beste oplossing om uw gevel te reinigen. Is uw gevel licht vervuild dan kunt u beter kiezen voor het stoomcleanen.

Vochtstralen en het milieu.

Bij het reinigen van de gevel d.m.v. de vochtstraaltechniek wordt ook het milieu ontzien. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen en de overlast van stof wordt beperkt doordat aan het zand vocht wordt toegevoegd. Dit laatste is een groot voordeel t.o.v. veel andere zandstraal methodes. Het zand dat wij verbruikt hebben wordt opgevangen en hergebruikt of afgevoerd.
Welk straalmiddel gebruikt gaat worden is afhankelijk van de hardheid van de ondergrond en wat voor vervuiling verwijderd moet worden. Enkele voorbeelden van straalmiddelen zijn olivine zand, gemalen glas en grit.

Vakkundige uitvoering van het stralen.

Het personeel van De Bas Gevelwerken is door de S.V.S opgeleid in het stralen van gevels waardoor u ervan op aan kan dat uw gevel in goede handen is. Onvakkundig stralen van een gevel kan onherstelbare schade aanrichten.

Om de gereinigde gevel zo lang mogelijk schoon te houden raden wij aan de gevel te impregneren met een hydrofobeermiddel. Hierdoor neemt de gevel geen vocht meer op en zal deze aanzienlijk langer schoon blijven. Ook wordt door het hydrofoberen van de gevel het voegwerk beschermt tegen de zure regen en heeft het een isolerende werking.

Eigenschappen vochtstralen:

- Reinigen met een straalmiddel en water

- Onder lage druk ( 3 bar tot 12 bar)

- Geen chemische toevoegingen

- Minder stofvorming

 

Geschikt voor:

- Vervuild metselwerk

- Verwijderen van verflagen en coatings

- Aanstralen van betonnen vloeren en wanden

- Verwijderen van slikhuid of cementhuid

- Verwijderen van graffiti