Stoomcleanen van gevels

Stoomcleanen is het reinigen van gevels met kokendheet water onder hoge, gepaste druk (30 tot 350 bar). Door de combinatie van warmte en druk worden algen, mossen en andere lichte vervuilingen goed verwijderd. Om de gevel tijdens het stoomcleanen niet te beschadigen wordt de druk aangepast aan kwetsbaarheid van de ondergrond. Hierdoor blijven voegen en andere delicate geveldelen intact. Als de gevel zwaarder vervuild is kunt u beter kiezen voor vochtstralen.

 

Het personeel van De Bas Gevelwerken is door de S.V.S opgeleid in het reinigen en onderhouden van gevels waardoor u ervan op aan kan dat uw gevel in goede handen is. Onvakkundig reinigen van een gevel kan leiden tot schade aan bijvoorbeeld het voegwerk.

Om langer te genieten van het schone resultaat raden wij aan de gereinigde gevel te impregneren met een hydrofobeermiddel. Hierdoor neemt de gevel geen vocht meer op en zal deze aanzienlijk langer schoon blijven. Ook wordt door het hydrofoberen van de gevel het voegwerk beschermt tegen de zure regen en heeft het een isolerende werking.

Eigenschappen stoomcleanen:

- Reinigen met kokendheet water

- Onder hoge, gepaste druk ( 30 tot 350 bar)

Geschikt voor:

- Licht vervuild metselwerk

- Verwijderen van algen, mossen, klimop resten en andere lichte vervuilingen