Gevelreiniging

Woningen Zielhorst.jpgHet uitgangspunt bij gevelreiniging is uiteraard het zo schoon mogelijk maken van de gevel. Maar wel met een werkwijze waarmee de ondergrond niet wordt beschadigd. De Bas Gevelwerken heeft hiertoe meerdere technieken ter beschikking. Methogedrukreiniging of stoomcleanen wordt de gevel onder hoge druk (tot 350 bar)gereinigd. Ideaal voor het verwijderen van algen, mossen en lichte verontreinigingen.
Bij softstralen of Torbo vochtstralen wordt de gevel gestraald met een zeer geavanceerd systeem. Met een uiterst precieze samenstelling van een straalmiddel, vocht en druk, reinigen we de gevel zonder deze te beschadigen. Deze vorm van gevelreiniging gebeurt onder lage druk. Door het vocht wat automatisch aan het straalmiddel wordt toegevoed, is de overlast van stof beperkt.

Om een gevel ook in de toekomst te beschermen tegen weersinvloeden, kunnen we deze impregneren. Hierbij wordt er een vochtwerend middel (hydrofobeermiddel) op de gevel aangebracht waardoor deze geen vocht meer opneemt. Dit middel is na droging niet meer zichtbaar en zorgt ervoor dat uw gevel langer schoon blijft. Wij werken uitsluitend dampdoorlaatbare systemen wat betekend dat vocht nog wel van binnen naar buiten getransporteerd kan worden.